Seo - Optimiziranje Web Stranice Na Pretrazivace

subota, 10. studenoga 2007.

(Seo)Search engine optimization

Ovo je osnova (samo glavno)!
znaci... kad dobite ideju kakav cete site napravit i sve to... najbolje je odmah krenut smislit meta tags za vas website!!Prije nego sto odemo dalje objasnit cu sto su meta tags!!
Meta tags je html kod koji citaju spideri od pretrazivaca . Znaci meta tags su najbitnije informacije o vasem siteu!!! oni su ne vidljivi na vasem siteu!
Lako ih je napravit TU i morate ih zaljepit ispod head u html kodu


Prvo trebate smislit vise od 4 rijeci(keyworda) ...zasto? mnogi pretrazivaci zanemare vas site ako nema vise od cetri keyworda!
Prije nego ih izaberete pogledajte na googleu ili nekom drugom pretrazivacu kolka vam je konkurencija npr u kutu na googleu pise vam gore kolko je sitova uzelo tu rijec!!! (npr. trazili ste aute)
Naravno tesko je uzet neki opci pojam jel je tesko doc naprijed!
Kako dofurati ciljane ljude...ako prodajete aute?
Uzmite slozenije rijeci ... tako cete lakse doc na prvo mjesto uzmete rijec "crveni kabriolet auti"
tu ce bit puno puno manje sitea koji su uzeli tu rijec!!
Ali ak ce to neko trazit mozete bit sigurni da ce se na vasem siteu najvise zadrzati !! ako me razumijete!Znaci ak je on trazil aute doso na site i nije bilo crvenog auto on ce odmah otic xD
al ako dode na vas site imate mogucnost da on nesto kupi ili bilo sto!!!
Dalje!
Kada pisete text u naslov stavite barem jedan keyword u textu takoder postavite ih dosta i probajte ih boldat znaci da se isticu u textu ali nemojte pretjerivat jel bi mogli dobit bann na googleu za spamanje!!!i oni vise necu indexirat was site... takoder nemojte stavi nevidlije rijeci znaci da na bjeloj podlozi stavite bjele rijeci!!!!

Takoder nazovite svaku stranicu tj sub_stranicu
npr. www.auti.com/plavi_auti.html znaci ti plavi_auti isto puno znace ak ste na tom siteu stavili keyword plavi_auti puno pomazete da google misli da znate radit sa seo xD TJ POSTAVIT CE VAS NA BOLJE MJESTO. Al nikad nemojte radit sub_stranicu o plavim autima da ovako napisete www.auti.com/45345.html neki misle da to nema veze kak se nazove stranica ali to jako puno utjece na vasu poziciju.Malo trazite po googleau naici cete na takve urluove!!

0 komentari: